Palvelut

Meillä Pohjois-Suomen Työterveydessä keskitytään työyhteisöjen hyvinvointiin ja työntekijöiden terveenä pitämiseen. On helpompaa pitää ihmiset terveenä kuin parantaa jo sairastunut. Ajan varaaminen palveluihimme käy helposti ja nopeasti ajanvarauksesta. Voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä lisää palveluidemme sisällöstä. Hintatiedoista löydät palveluhinnastomme ja tietoa siitä miten Kela osallistuu työkykyä ylläpitävien kustannusten korvaukseen.

Työterveyslääkäri ja työterveyshoitaja

Kun työnantajasi on valinnut meidät työterveyshuollon yhteistyökumppaniksi saat meidän kattavat lakisääteiset työterveyspalvelut käyttöön. Työnantajallasi voi olla meidän kautta myös laajempi sairaanhoidon sisältävä sopimus. Se vaikuttaa siihen, kattaako työterveyshuolto myös muut käynnit kuin ennalta ehkäisevät palvelut.

Voit käyttää nimettyä työterveyslääkäriä, -hoitajaa tai -fysioterapeuttia. Lähetteellä pääset käyttämään muita asiantuntijoitamme esim. työterveyspsykologia. Yritykselläsi voi olla myös sopimus, mikä mahdollistaa sopimuskumppaniverkoston käytön.

Tarkasta työnantajaltasi ennakkoon, mitkä palvelut kuuluvat työterveyssopimuksesi piiriin ja miten maksutapa on sovittu. Mikäli käytät palveluita, jotka eivät kuulu työterveyssopimuksesi piiriin, täytyy ne maksaa itse. Lisätietoa saat myös asiakaspalvelunumerostamme.

Kuntoutus- ja työpsykologiset palvelut

Ihminen on kokonaisuus, on yhtä tärkeää huolehtia mielen ja fyysisen kunnon hyvinvoinnista. Pohjois-Suomen Työterveyden työterveyspsykologimme ja työfysioterapetuttimme ovat sinun käytettävissä työurasi ja elämäsi eri vaiheissa.

Työfysioterapeuttimme tekee mm. työpaikan ergonomisia selvityksiä ja antaa ohjausta ja neuvontaa yksilöille ja ryhmille, kuntotestauksia, lihaskunnon tarkastuksia, UKK-kävelytestejä sekä fysikaalisia hoitoja (Kelan korvattavia).

Työterveyspsykologimme auttaa ja ohjaa mm. stressinhallinnassa sekä elämäntilannekriiseissä. Työterveyspsykologimme tekee yksilöille työkykyarvioita ja tutkimuksia. Työterveyspsykologi tukee esihenkilöitä sekä työyhteisöjä.

Laboratoriopalvelut ja kuvantamistutkimukset

Laboratoriopalvelut tuotamme osittain itse tiloissamme ja osittain yhteistyössä VITA laboratorion kanssa. Kuvantamistutkimukset (röntgen-, ultraääni- ja magneettitutkimukset) hoidamme yhteistyössä Synlabin ja Oulun Ultran kanssa. Jäsenyrityksemme saavat tutkimuksista alennuksen. Kiireellisissä tapauksissa on mahdollisuus saada tutkimuksia myös päivystyksenä. Ohjeeksi laboratoriotutkimukseen tulevalle.

Neuvonta- ja ohjauspalvelut

Sinulle suunnattu neuvonta ja ohjaus sisältää muun muassa turvalliseen työskentelyyn ja työmenetelmiin, työn terveysvaarojen ennaltaehkäisemiseen ja niiltä suojautumiseen sisältyvää neuvontaa, terveyden edistämiseen (uniohjausta, ravitsemusneuvonta, liikuntaohjaus) tai tarvittaessa työkyvyn uhkaan sekä lääkinnälliseen ja ammatilliseen kuntoutukseen liittyvää neuvontaa.

Edustatko yritystäsi ja etsit työterveyspalvelun tarjoajaa?

Pohjois-Suomen Työterveys tarjoaa työterveyshuollon lakisääteiset työterveyshuollon sopimuksia että sairaanhoidolliset palvelut sisältäviä sopimuksia.